Body Gym

De beste keuze in Fitness

De fitness die zich onderscheidt met een persoonlijke aanpak op professionneel niveau en dit allemaal in een zeer familiale sfeer.

Spinning

Spinning: een spurt naar een gezond lichaam

Een spinningtraining is een work-out in groepsverband, waarbij gefietst wordt op het ritme van de muziek. Gedurende de work-out wordt de weerstand van het vliegwiel regelmatig gewijzigd, zodat een soort intervaltraining ontstaat. Deze les duurt 1u waarin een opwarming en een cool down zitten met ertussen 45 min training.

Hoe werkt zo’n fiets:

Op deze fiets kan je niet doen wat je op een gewone fiets doet. Als je bijvoorbeeld wilt “uitbollen” door de voeten stil te houden, lukt dit niet want de fites heeft een vast tandwiel. Dit betekent dat als we willen stoppen, de pedalen als het ware met onze voeten er vandoor gaan.

De fiets zelf heeft een aan de stuurstand een knop waarmee je de weerstand kan regelen; door een eenvoudige draai aan de knop brengt men een soort rem dichter tegen het vliegwiel, waardoor men dus weerstand biedt en het fietsen moeilijker maakt. Hiermee laat het de gebruikers toe vele verschillende bewegingen te doen zoals staan, klimmen, springen en sprinten. Wanneer je de controle verliest, kan je nog altijd aan de noodknop trekken of duwen. Hierdoor stop je 1 keer.

De lesgever:

Een instructor leidt de oefeningen, entertaint en moedigt de deelnemers zo nodig aan. Deze brengt de deelnemers in de juiste stemming, hij visualiseert als het ware de rijstijlen bv. we rijden tussen een rij bomen of we zijn bijna aan de top van de berg.

Verbeteren van de conditie:

Als je regelmatig spinning beoefent, ga je al na enkele weken merken dat het uithoudingsvermogen enorm stijgt. Ook het grote aantal spiergroepen die aangesproken worden, speelt vast en zeker een grote rol.

Gemakkelijk te leren:

Spinning staat open voor alle leeftijdsgroepen en fitheidsniveau’s. Je kan je eigen tempo bepalen en zo kan iedereen, beginneling
of gevorderde, de les volgen.
We hebben 25 fietsen ter beschikking.
Om zeker te zijn van uw fiets vragen wij te reserveren.

Reserveren kan niet tussen zondag 12u30 en maandag 9u00!

OpeningsUREN

Maandag:     8u-9u          9u-22u

Dinsdag:       8u-9u          9u-22u

Woensdag:   8u-9u          9u-22u

Donderdag: 8u-12u30   12u30- 22u

Vrijdag:         8u-9u          9u-21u

Zaterdag:      8u-9u          9u-15u       15u-19u

Zondag:        8u-19u

Body Gym